Uzmanlar, doğal probiyotik kaynağı olma ve yağ azaltıcı gibi özelliklerinin yanı sıra yüksek antioksidan kapasitesine sahip enginarın, tam bir karaciğer dostu olduğunu söylüyor. Özellikle ege bölgesinde tüm pazarlarda yerini alan enginarın saymakla bitmeyen faydalarından bir kısmı ise şu şekilde:

  • Antioksidan özellikli besinler kolesterol seviyesinin düzene girmesinde faydalıdır. Bu bakımdan kolesterolün dengede kalması için enginarın düzenli olarak tüketilmesi gerekir.
  • Antioksidan özelliği, yüksek kolesterol ile kendini gösteren kalp ve damar hastalıklarının önlenmesinde de etkilidir. Düzenli seyreden bir kolesterol seviyesi, karaciğerin yorulmaması ve sağlıklı kalması anlamına da gelmektedir.
  • Taze enginar yaprakları idrar söktürücü olduğu için çiğ olarak yenebilmektedir.
  • C vitamininin hastalıklardan koruduğu herkes tarafından bilinir. Enginar da yüksek C vitamini deposuyla bağışıklığın güçlenmesinde ve hastalıklardan korunmada etkili bir besindir.
  • Enginardaki B6 zenginliği hücrelerin korunmasında etkilidir.
  • Demir deposu olmasıyla kansızlık gibi demir eksikliğinden kaynaklanan rahatsızlıklardan koruyucudur ve demir eksikliğini ortadan kaldırır.
  • Alzheimer hastalığına yakalanma riskini azaltır.
  • Kemik sağlığını korur ve osteoporoz nedeniyle görülebilen kemik dejenerasyonlarının önüne geçer.

Kaynak: https://www.haberturk.com/enginarin-faydalari-nelerdir

               https://tr.wikipedia.org/wiki/Enginar

               https://www.hurriyet.com.tr/haberleri/enginarin-faydalari